Αγαπήστε το σώμα σας!!!

Πόση σημασία δίνουμε στο σώμα μας; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσα πράγματα κάνει αυτό για σας; Σας πάει περίπατο και εκδρομές, σας πάει και σας φέρνει στη δουλειά, κάνετε τόσες δουλειές μ’ αυτό στο σπίτι ή στο γραφείο, περπατάτε, κολυμπάτε, χορεύετε, οδηγείτε, κοιμάστε…και τόσα άλλα! Και σεις; Τι κάνετε για αυτό;

Το σώμα μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμο και σημαντικό και αλληλεπιδρά με το πνεύμα και τη ψυχή μας. Κι όμως, συχνά το παραμελούμε ή και το μισούμε ακόμη γιατί δεν είναι όπως θα θέλαμε. Πως όμως γίνεται να αλλάξουμε κάτι όταν δεν έχουμε επαφή μαζί του ή δεν το αγαπάμε; Όσο περισσότερο εχθρικοί είμαστε απέναντι στο σώμα μας τόσο αυτό δεν πρόκειται να μας ακούσει και θα αντιστέκεται στην αλλαγή. Αυτό που χρειάζεται είναι η φροντίδα μας για να ησυχάσει και να αφεθεί. Περιποιηθείτε το λοιπόν! Αγοράστε όμορφα ρούχα τώρα! Μην περιμένετε όταν αδυνατίσετε! Πειραματιστείτε με τα μαλλιά και το μακιγιάζ, βοηθήστε το να νιώσει πιο ζωντανό με όποια μορφή κίνησης σας αρέσει, περίπατος, κολύμπι κ.α. Και ως προς το φαγητό, το μόνο που σίγουρα δεν θα βοηθήσει είναι η στέρηση και ο καταναγκασμός! Κοιταχτείτε στο καθρέφτη και πέστε στο σώμα σας:

«Οκ. χρειάζεσαι κάποιες αλλαγές. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι αξίζεις την περιφρόνηση. Αξίζεις το νοιάξιμο και την φροντίδα μου!»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.